Epoxidin duo

109,00 RON 99,00 RON
Disponibilitate: In Stoc
SKU
epoxidin duo

Epoxidin duo este un material pe baza de rasina epoxidica , utilizat pentru obturatia definitiva a canalelor radiculare impreuna cu conurile de gutaperca si a pivotilor.

-9%

Epoxidin duo este un material pe baza de rasina epoxidica , utilizat pentru obturatia definitiva a canalelor radiculare impreuna cu conurile de gutaperca si a pivotilor.

Compoziție:

 EPOXIDIN este un kit compus din : pasta alba si pasta galbena.Produsul contine rasina epoxidica,amine,agenti de intarire,oxid de zirconiu ca filler radioopac si o componenta a oxidului de calciu ,ca agent  de plastifiere .

 Prin amestecul celor doua paste ,in proportie egala rezulta o mixtura plastica cu un strat de 5-10 µm fapt ce permite inserarea facila pe conurile de gutaperca si izoleaza foarte bine canalele radiculare.La temperatura camerei nu isi pierde plasticitatea timp de 4 ore.Materialul se intareste in canal ,pe parcursul a 24 de ore,formand o amino rasina bioinert cu o buna adeziune si o usoara solubilitate.Supra-umplerea(depasirea) nu genereaza complicatii dar poate cauza disconfort la dintele tratat.Materialul este produs pentru a fi utilizat in matrici biologice agresive la temperaturi cuprinse intre 32C si 42C (in cavitate bucala la temperaturi cuprinse intre 36 si 38C si umiditate 60-90 %)

Instructiuni de folosire:

  •    Pentru mixare se va folosi o spatula curata si uscata ,pe un pad de sticla.Proportia amesteclui este 1:1 ,pana cand se obtine omogenizarea acesteia.   Inchideti bine tuburile ,fara a schimba capacele intre ele ! In caz contrar pasta se va intari in tub si rezultatele vor fi necorespunzatoare,
  •    Pasta mixata va fi introdusa in cantitati mici in  canalul steril si uscat ,cu ajutorul unui ac de canal sau al unui aparat pentru obturatia acestuia ,la cea mai mica viteza de rotatie pe parcursul inserarii si la retragerea lui ,pentru a evita patrunderea aerului atat in canal cat si in material.
  •    La folosirea conurilor de gutaperca,materialul trebuie injectat in portiuni mici si sigilat cu conurile unse cu pasta.
  •    In cazul folosirii tehnicii de condensare la cald se recomanda folosirea unei mici cantitati de material pentru acoperirea peretilor canalului.
  •     Nu supraincarcati canalul cu pasta pentru a evita impingerea acestuia in afara apexului.In cazul in care pasta este inserata in canalul dentar inferior, aceasta trebuie scoasa .
  •     Daca este necesara indepartarea obturatiei cu gutaperca ,se recomanda folosirea unui tratament termo-mecanic.
  •     Izolati si restaurati coroana dentare dupa umplerea canalului.
  •     Dupa finalizarea tratamentului instrumentele folosite si placuta de sticla trebuie curatate cu solventi (pe baza de spirt ,ethilacetat )

Depozitare:A se mentine la loc uscat si racoros (5-25 C).Este posibila expunerea de scurta durata la temperaturi cuprinse intre –10si30 C

Atentie: Evitati contactul cu ochii.In caz contrar clatiti cu multa apa si solicitati medicul de specialitate.

Precautii: A se folosi cu maxima precautie la pacientii alergici la rasini epoxidice si amine.

Efecte adverse: Daca conditiile de depozitare si transport sunt corespunzatoare si instructiunile de administrare sunt respectata ,nu exista efecte adverse.


Prezentare : 
seringa duala ,automixanta 12gr , 10 canule de amestec ,10 varfuri pentru aplicare ,mixing pad

Mai multe informații
Garantie N/A
Cod identificare produs epoxidin duo
Termen valabilitate scurt Nu
Scrieți propria recenzie
Recenzați:Epoxidin duo

Prin completarea acestui formular esti de acord ca recenzia ta sa fie publicata. Citeste mai multe in politica de confidentialitate.